Medvehagymás bundában rántott sajt sonkával töltve, rukkolás burgonyapürével és sült hagymamorzsával
A rántani való sajtot kb. fél centiméteres szeletekre vágjuk, és a sajtszeletek közé sonkát teszünk úgy, hogy egy kevés (összefogó) részt hagyunk a széleknél.
A medvehagymát felaprítjuk, belekeverjük a zsemlemorzsában.
A "szendvicsekhez" hasonlító, sajt-sonka-sajt rétegeket bepanírozzuk lehetőleg a dupla panír technikát alkalmazva, mert hézag keletkezik a sajtok szélénél.
Forró olajban aranybarnára sütjük.
A rukkolás burgonyapüréhez először "alap" burgonyapürét készítünk, a rukkolát pedig csak a tálalás előtt adjuk a püréhez.
A sült hagymamorzsa elkészítése is végtelenül egyszerű...
A vöröshagymát vékony csíkokra vágjuk, lisztbe vagy keményítőbe forgatjuk, bő olajban hirtelen kisütjük, lecsepegtetjük, majd apró darabokra törjük. Elég, ha tálaláskor szórjuk rá a pürére.
TIPP: ez az étel Húsvét után kitűnő maradékmentő lehet, ha a sajtszeletek közé füstölt sonkát teszünk, a burgonyapüréhez pedig tormát adunk.
Jó étvágyat!