Füstöltsajt krémleves kolbászmorzsával és sajtchips-szel
Hozzávalók:
- 60 gr Helebrand házi vaj
- 2 ek olívaolaj
- 1 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 6 dl alaplé (leveckocka is kiváló)
- ízlés szerint só, bors, szerecsendió
- 500 gr Helebrand füstölt sajt
- 50 gr liszt
- 50 ml víz
A füstöltsajt-krémleves készítésének első lépéseként a vajat közepes lángon felolvasztjuk, amire aztán rálocsoljuk az olívaolajat, a finomra vágott vöröshagymát és az összezúzott fokhagymát.
Amikor egy kicsit megpirult, felöntjük egy kis alaplével és felforraljuk. Ezt követően botmixerrel krémes állagúra keverjük, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a reszelt szerecsendiót, aztán mehet bele a megmaradt alaplé (esetleg egy kis tejszínnel együtt).
Amikor újra felforr, beleszórjuk a lereszelt füstöltsajtot.
A liszthez 50 ml vízet adva habarást készítünk, amellyel együtt összeforraljva el is készül a finom leves.
A felkarikázott kolbászokat serpenyőben megsütjük, majd ha kihűltek, késes aprítóba téve felaprítjuk. Díszítésként és ízesítésként is remekül illik a leveshez!
A sajtcsips készítése is nagyon egyszerű: a vékony csíkokra vágott sajtot mikróban felolvasztjuk, tetszőleges formára hajtjuk és hagyjuk kihűlni.
Jó étvágyat!