Füstöltsajt krémleves kolbászmorzsával és sajtchips-szel

Hozzávalók:

  • 60 gr Helebrand házi vaj
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 6 dl alaplé (leveckocka is kiváló)
  • ízlés szerint só, bors, szerecsendió
  • 500 gr Helebrand füstölt sajt
  • 50 gr liszt
  • 50 ml víz

A füstöltsajt-krémleves készítésének első lépéseként a vajat közepes lángon felolvasztjuk, amire aztán rálocsoljuk az olívaolajat, a finomra vágott vöröshagymát és az összezúzott fokhagymát.
Amikor egy kicsit megpirult, felöntjük egy kis alaplével és felforraljuk. Ezt követően botmixerrel krémes állagúra keverjük, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a reszelt szerecsendiót, aztán mehet bele a megmaradt alaplé (esetleg egy kis tejszínnel együtt).
Amikor újra felforr, beleszórjuk a lereszelt füstöltsajtot.
A liszthez 50 ml vízet adva habarást készítünk, amellyel együtt összeforraljva el is készül a finom leves.

A felkarikázott kolbászokat serpenyőben megsütjük, majd ha kihűltek, késes aprítóba téve felaprítjuk. Díszítésként és ízesítésként is remekül illik a leveshez!

A sajtcsips készítése is nagyon egyszerű: a vékony csíkokra vágott sajtot mikróban felolvasztjuk, tetszőleges formára hajtjuk és hagyjuk kihűlni.

Jó étvágyat!

Te üzensz, én válaszolok...

Ha sikerült felkeltenem az érdeklődésedet valamelyik termékemmel kapcsolatban vagy kérdés merült fel benned, az alábbi űrlap kitöltésével elkezdődhet köztünk valami :)

7 + 4 =

Sajtműhelyem címe

+36 20 982 5252

Partnerek

                           

A weboldal cookie-kat (sütiket) használ a felhasználói élmény növelése érdekében és statisztikai célokból. A weboldal által használt cookie-k személyes adatgyűjtését és az adatkezelési tájékoztató tartalmát elfogadom.

További információk az Adatkezelési tájékoztatóban olvashatóak.