Színes borsos-bazsalikomos grillsajt, füstölt sajttal gratinírozott burgonyakorongokkal és sült kápia paprika krém

Hozzávalók a sült kápia paprika krémhez:

  • 4 db kápia paprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • olaj 
  • 1 tk citromlé

180 fokos sütőben 30-40 perc alatt a paprikákat megsütjük, kihűtjük. A héját lehúzzuk, a húsát tálba tesszük, fűszerezzük és összeturmixoljuk. Egy kevés olajat adunk hozzá. Felhasználásig hűtőben tároljuk.

A burgonyakorongok elkészítése:

Az előfőzött burgonyákat ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, megkenjük fokhagymás tejföllel, füstölt sajtot reszelünk rá és sütőben rá pirítjuk a sajtot.

A séf üzeni:
"Tapasztalataim szerint a legfinomabb eredmény friss házi grillsajttal érhető el. Csak dobd a grillre és süsd, nem lesz gumis, nem fog morzsolódni, nem fog széttörni. Viszont tuti el fog fogyni.
Szigorúan parázs fölött kell sütni vagy grill serpenyőben! A grillrácsot tapadásmentesíteni kell, amire kiválóan alkalmas a szalonna - csak végíg kell húzni néhányszor a rácson (utánna persze "kötelező" megsütni és megenni)."

 

Grillsajt nyárs koktélparadicsommal, friss kevert salátával, zöld pesto és joghurtos fűszeres mártogatóssal

Hozzávalók a pestohoz:

  • 1 csokor bazsalikom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 30 g fenyőmag
  • só, bors, olivaolaj
  • 50g Hellebrino sajt

Az alapanyagokat késes aprítóba tesszük, olajjal fokozatosan felengedve összedaráljuk.

A sajtot koktélparadicsom méretűre vágjuk, és nyársra fűzzük a "paradicsom-sajt-paradicsom-sajt" sémát követve.
Sütés közben bazsalikomos olívaolajjal kenegetjük.
Grillen 5-10 perc alatt készre sütjük.

Friss kevert zöldsalátával tálaljuk.

Jó étvágyat!

Te üzensz, én válaszolok...

Ha sikerült felkeltenem az érdeklődésedet valamelyik termékemmel kapcsolatban vagy kérdés merült fel benned, az alábbi űrlap kitöltésével elkezdődhet köztünk valami :)

7 + 9 =

Sajtműhelyem címe

+36 20 982 5252

Partnerek

                           

A weboldal cookie-kat (sütiket) használ a felhasználói élmény növelése érdekében és statisztikai célokból. A weboldal által használt cookie-k személyes adatgyűjtését és az adatkezelési tájékoztató tartalmát elfogadom.

További információk az Adatkezelési tájékoztatóban olvashatóak.