Színes borsos-bazsalikomos grillsajt, füstölt sajttal gratinírozott burgonyakorongokkal és sült kápia paprika krém
Hozzávalók a sült kápia paprika krémhez:
- 4 db kápia paprika
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
- olaj
- 1 tk citromlé
180 fokos sütőben 30-40 perc alatt a paprikákat megsütjük, kihűtjük. A héját lehúzzuk, a húsát tálba tesszük, fűszerezzük és összeturmixoljuk. Egy kevés olajat adunk hozzá. Felhasználásig hűtőben tároljuk.
A burgonyakorongok elkészítése:
Az előfőzött burgonyákat ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, megkenjük fokhagymás tejföllel, füstölt sajtot reszelünk rá és sütőben rá pirítjuk a sajtot.
A séf üzeni:
"Tapasztalataim szerint a legfinomabb eredmény friss házi grillsajttal érhető el. Csak dobd a grillre és süsd, nem lesz gumis, nem fog morzsolódni, nem fog széttörni. Viszont tuti el fog fogyni.
Szigorúan parázs fölött kell sütni vagy grill serpenyőben! A grillrácsot tapadásmentesíteni kell, amire kiválóan alkalmas a szalonna - csak végíg kell húzni néhányszor a rácson (utánna persze "kötelező" megsütni és megenni)."
Grillsajt nyárs koktélparadicsommal, friss kevert salátával, zöld pesto és joghurtos fűszeres mártogatóssal
Hozzávalók a pestohoz:
- 1 csokor bazsalikom
- 2 gerezd fokhagyma
- 30 g fenyőmag
- só, bors, olivaolaj
- 50g Hellebrino sajt
Az alapanyagokat késes aprítóba tesszük, olajjal fokozatosan felengedve összedaráljuk.
A sajtot koktélparadicsom méretűre vágjuk, és nyársra fűzzük a "paradicsom-sajt-paradicsom-sajt" sémát követve.
Sütés közben bazsalikomos olívaolajjal kenegetjük.
Grillen 5-10 perc alatt készre sütjük.
Friss kevert zöldsalátával tálaljuk.
Jó étvágyat!