Sült túrótorta

Hozzávalók a torta tésztájához:

  • 45 gr cukor
  • 100 gr vaj
  • 150 gr liszt

A lisztet összekeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vajat, összegyúrjuk és 15 percre hűtőbe tesszük. 

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 50 dkg Helebrand túró
  • 20 dkg cukor
  • 5 dl tej
  • 4 dl tejföl
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 tojás
  • reszelt citrom héja
  • 80 gr keményítő

Ha a tészta "pihenőideje" letelt, kinyújtjuk és a tortaformába tesszük, megszurkáljuk és elősütjük addig, amíg aranysárga nem lesz.
Az elősütés közben egy tálba tesszük a töltelék összetevőit, és próbáljuk úgy összekeverni őket, hogy minél simább masszát kapjunk.

Már csak annyi a dolgunk, hogy az elősütőtt tésztára ráöntjük a masszát, és 90 fokos sütőben kb. 90 percig sütjük.

TIPP: ha idő előtt elkezdene sötétedni a torta teteje, tegyünk sütőpapírt rá + gyümölcsraguval vagy lekvárral tálalva isteni!

Jó étvágyat!

 

Klasszikus körözött

Hozzávalók:

  • 25 dkg Helebrand túró
  • 1 db Lilahagyma
  • 120g Helebrand joghurt
  • 1 kávéskanál Fűszerkömény
  • Bors
  • Fűszerpaprika

A lilahagymát apró kockákra vágjuk. Egy tálba összekeverjük a hozzávalókat, de ezt a friss túrót nem kell áttörni. Érdemes 1-2 órát pihentetni a hűtőben.

Zöldfűszeres túrókrém

Hozzávalók:

  • 25dkg Helebrand túró
  • 120g Helebrand joghurt
  • 15g újhagyma (apróra vágva)
  • 1 gerezd fokhagyma (reszelve)
  • Bors
  • Kakukkfű
  • Metélőhagyma
  • Petrezselyem

A hozzávalókat egyszerűen összekeverjük, és ha egy kis rafinériát is bele kívánunk vinni az ételbe, egy kevés friss mentalevelet apríthatunk a krémhez, ami még üdébbé teszi a reggelit.

 

Túróval töltött csirkemell bacon-be göngyölve

Hozzávalók:

  • 4 db csirkemell
  • 20 dkg bacon
  • 40 dkg Helebrand túrókrém
  • 20 dkg Helebrand Hapista sajt

A csirkemell filéket vékonyra szeleteljük, kiklopfoljuk és enyhén megsózzuk.
Megtöltjük a reszelt sajttal elkevert túróval, majd szorossan bacon-be göngyöljük. Az így kapott csirkemell hengert alufólia tekerjük, ami úgy fog kinézni, mint a "szaloncukor".
Hőálló tálba helyezzük, 1 dl vizet öntünk a tálba, és 170 fokra előmelegített sütőbe tesszük.
Kb. 45 percig sütjük, ezután leveszük a fóliát a hengerekről, és pár perc alatt megpirítjuk a szalonnát.
Ízlés szerint rizzsel, burgonyával vagy zöld salátával tálaljuk.

 

Rákóczi Túrós pohárkrém

Hozzávalók:

  • 150 g Helebrand joghurt
  • 15 dkg zabkeksz
  • 35 dkg Helebrand túró
  • 1/2 csomag Vaníliás cukor
  • 8 dkg porcukor
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 15 dkg Házi baracklekvár

A kekszet összetörjük, a túrót, a joghurtot, a citromot és a cukrot összekeverjük, majd a keksz-túrókrém-lekvár sorrendben pohárba rétegezzük és ismételjük ezt a műveletet. Akár azonnal tálalható, de a hűtőbe is eláll a vendégek érkezéséig.

Epres pohárkrém

Ennél a változatnál az eper réteg elkészítéséhez cukrot karamellizálunk, amibe még forró állapotában beleszórunk 250 g fagyasztott epret, majd felöntjük 1 dl fehérborral. Folyamatos melegítés és keverés közben sűrű öntet állagúra főzzük.

A lehülés után a keksz-túró-eperpép sorrendet követve rétegezzük. Díszítésként friss epret, mentát vagy citromfüvet érdemes használni.

Te üzensz, én válaszolok...

Ha sikerült felkeltenem az érdeklődésedet valamelyik termékemmel kapcsolatban vagy kérdés merült fel benned, az alábbi űrlap kitöltésével elkezdődhet köztünk valami :)

10 + 5 =

Sajtműhelyem címe

+36 20 982 5252

Partnerek

                           

A weboldal cookie-kat (sütiket) használ a felhasználói élmény növelése érdekében és statisztikai célokból. A weboldal által használt cookie-k személyes adatgyűjtését és az adatkezelési tájékoztató tartalmát elfogadom.

További információk az Adatkezelési tájékoztatóban olvashatóak.