Sült túrótorta
Hozzávalók a torta tésztájához:
- 45 gr cukor
- 100 gr vaj
- 150 gr liszt
A lisztet összekeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vajat, összegyúrjuk és 15 percre hűtőbe tesszük.
Hozzávalók a töltelékhez:
- 50 dkg Helebrand túró
- 20 dkg cukor
- 5 dl tej
- 4 dl tejföl
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 tojás
- reszelt citrom héja
- 80 gr keményítő
Ha a tészta "pihenőideje" letelt, kinyújtjuk és a tortaformába tesszük, megszurkáljuk és elősütjük addig, amíg aranysárga nem lesz.
Az elősütés közben egy tálba tesszük a töltelék összetevőit, és próbáljuk úgy összekeverni őket, hogy minél simább masszát kapjunk.
Már csak annyi a dolgunk, hogy az elősütőtt tésztára ráöntjük a masszát, és 90 fokos sütőben kb. 90 percig sütjük.
TIPP: ha idő előtt elkezdene sötétedni a torta teteje, tegyünk sütőpapírt rá + gyümölcsraguval vagy lekvárral tálalva isteni!
Jó étvágyat!
Klasszikus körözött
Hozzávalók:
- 25 dkg Helebrand túró
- 1 db Lilahagyma
- 120g Helebrand joghurt
- 1 kávéskanál Fűszerkömény
- Só
- Bors
- Fűszerpaprika
A lilahagymát apró kockákra vágjuk. Egy tálba összekeverjük a hozzávalókat, de ezt a friss túrót nem kell áttörni. Érdemes 1-2 órát pihentetni a hűtőben.
Zöldfűszeres túrókrém
Hozzávalók:
- 25dkg Helebrand túró
- 120g Helebrand joghurt
- 15g újhagyma (apróra vágva)
- 1 gerezd fokhagyma (reszelve)
- Só
- Bors
- Kakukkfű
- Metélőhagyma
- Petrezselyem
A hozzávalókat egyszerűen összekeverjük, és ha egy kis rafinériát is bele kívánunk vinni az ételbe, egy kevés friss mentalevelet apríthatunk a krémhez, ami még üdébbé teszi a reggelit.
Túróval töltött csirkemell bacon-be göngyölve
Hozzávalók:
- 4 db csirkemell
- 20 dkg bacon
- 40 dkg Helebrand túrókrém
- 20 dkg Helebrand Hapista sajt
A csirkemell filéket vékonyra szeleteljük, kiklopfoljuk és enyhén megsózzuk.
Megtöltjük a reszelt sajttal elkevert túróval, majd szorossan bacon-be göngyöljük. Az így kapott csirkemell hengert alufólia tekerjük, ami úgy fog kinézni, mint a "szaloncukor".
Hőálló tálba helyezzük, 1 dl vizet öntünk a tálba, és 170 fokra előmelegített sütőbe tesszük.
Kb. 45 percig sütjük, ezután leveszük a fóliát a hengerekről, és pár perc alatt megpirítjuk a szalonnát.
Ízlés szerint rizzsel, burgonyával vagy zöld salátával tálaljuk.
Rákóczi Túrós pohárkrém
Hozzávalók:
- 150 g Helebrand joghurt
- 15 dkg zabkeksz
- 35 dkg Helebrand túró
- 1/2 csomag Vaníliás cukor
- 8 dkg porcukor
- 1/2 citrom reszelt héja
- 15 dkg Házi baracklekvár
A kekszet összetörjük, a túrót, a joghurtot, a citromot és a cukrot összekeverjük, majd a keksz-túrókrém-lekvár sorrendben pohárba rétegezzük és ismételjük ezt a műveletet. Akár azonnal tálalható, de a hűtőbe is eláll a vendégek érkezéséig.
Epres pohárkrém
Ennél a változatnál az eper réteg elkészítéséhez cukrot karamellizálunk, amibe még forró állapotában beleszórunk 250 g fagyasztott epret, majd felöntjük 1 dl fehérborral. Folyamatos melegítés és keverés közben sűrű öntet állagúra főzzük.
A lehülés után a keksz-túró-eperpép sorrendet követve rétegezzük. Díszítésként friss epret, mentát vagy citromfüvet érdemes használni.